Tema: Maturaaaaaa
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Maturaaaaaa
staro
  (#9 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 06.09.2008 11:46
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Maturaaaaaa - 07.07.2007, 17:42

Prošle obe, pre mnogo godina.

Malu smo proveli u restoranu Ušće, na Ušću (čudna mi čuda), neke direktorove stare veze, pa se baš to mesto izabralo. Nije loše mesto, bio neki lep dan, nemam pojam koji datum, pamtim isečke samo, pamtim kako su se devojčice pretvorile u cice tu noć, neke od svojih drugariica iz razreda jedva prepoznah, ja sam bila u belom košuljčetu i nekoj suknjici do kolena (moja lična kreacija, šnajderka je samo ispunjavala želje, dragi Bože na šta je to ličilo, sa sve belom podsuknjicom koja je trebalo malo da gviri ispod suknje, kao one služavke iz 16.veka) i bila sam najsrećnija noseći je... Muziku u toku čitave večeri ne pamtim, pamtim samo kraj, gde sam zagrljena sa moja dva omiljena profana (matematičar i istoričar, u koje sam naravno i bila potajno zaljubljena) pevala "svirajte mi jesen stiže", Da, da, da, da, na tih nekoliko minuta je vredelo čekati čitavu noć... Pamtim i neke priče sa nastavnicima, o velikim planovima, kako smo nemoguće mnogo verovali u velike budućnosti. Tu negde, baš tih godina se rušio svet oko nas i počelo je ludilo, a mi se još uvek nadali...

Velika matura mi nije toliko draga, išla sam u jednu od izvikanijih beogradskih gimnazija, što je povlačilo za sobom gomilu snobova sa kojima je trebalo provesti tu noć, bilo u Hajatu, ja u nekom crvenom haljinčetu najkraćem na svetu, mama me bezuspešno ubeđivala da je to samo košulja, nisam htela ni da čujem, za mene je to bila haljina i nosila je kao haljinu, i u štiklama, visokim (možda sam posle toga obula štikle još 20 puta ukupno). Neki zeleni kokteli na ulasku u to zdanje, ja sumnjičava, naravno kakva sam uvek bila ne popih ga baš. Posle neke večere i po pola flaše vina, malo muzike, ne sećam se da su bili narodnjaci, ali ne pamtim ni neku izuzetno prijatnu muziku, uopšte je se ne sećam, posle defilea najskupljih haljinicia, odela i frizurica negde okolo 4 ujutru pozdravismo se sa tom noći i ja se renoom 4 koji je pripadao mami jedne od mojih drugarica, kroz kišno jutro vratih 20-ak km zapadno u moj pravi život.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice