Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Ima li misao boju?
staro
  (#18 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: Ima li misao boju? - 05.07.2007, 21:50

Citat:
vojvodjan kaže: Pogledaj poruku
A mozak, um je materijalna stvar, pa ako materijalna stvar moze kreirati, stvoriti misao da li je suludo pomisliti da i misao moze biti uzrok, stvaratelj materijalnog......i gde je tacno granica izmedju ta dva stanja...
Da, ali misao nije ni opipljiva niti se nalazi u materijalnom mozgu....

Citat:
Dali je materijalno u stvari samo jedno od stanja misli? Mozda su misli u stvari ono sto mi zovemo energija, a razlika izmedju energije i misli je jedino sto smo energiju posredno u stanju da dokazemo...a misao jos ne....
Hm..ajmo s primerom...
ja sad na primer imam zamisao da nesto ostvarim, kreiram, stvorim...
kada to uradim to nije otelovljenje misli, vec to vishe nije misao...

Citat:
U prirodi je sve reverzibilno....dvosmerno...materiju je moguce pretvoriti u energiju, i obrnuto energiju u materiju...a energija je nematerijalan pojam..kao i misao...
slazem se ja da je sve reverzibilno, samo ti je ovo losh primer...
primer klasicne energije koju pominjesh nije isto sto i pokretachka energija uma...

Citat:
U novije vreme nauka je sve blize stavu da se materija u stvari moze opisati kroz cistu energiju, talas, frekvenciju....da je materija u stvari privid nastao posebnim kretanjima energije....nas subjektivni utisak..ogranicenje naseg fizickog bica...
Nasuprot, misao je bezgranichna upravo jer nema svojstva materijalne stvarnosti...

Ubica mekog srca.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice