Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Sta znate o svojim precima?
staro
  (#2 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Sta znate o svojim precima? - 05.07.2007, 15:49

Sa očeve strane su svi iz okoline Sombora. Tu su se naselili tokom seobe Srba 1690. godine. Pre toga su živeli u okolini Šapca. A koliko znam, prvi put se spominju negde oko 1600 i neke. U knjizi "Poznati Somborci" se spominju neki moji preci. Moj matori se sedamdesetih godina prošlog veka preselio u Novi Sad, tu mi upoznao majku i to je to ukratko. Mahom su se bavili zemljoradnjom, a bilo je i par vojnika.

Sa mamine stane otac joj se doselio u Vojvodinu posle I svetskog rata. Kada je bio proboj Solunskog fronta, navatao mi ovde babu polu-Mađaricu i pošto je Crnogorac, poreklom sa Lovćena, mrzelo ga da se vraća nazad, a valjda su mu obronci Fruške gore pomagali da prevaziđe nostalgiju, pa mu i nije bilo tako loše. I onda je zasadio vinograd i voćnjak i na mestu sadašnje (srušene) zgrade televizije imao zemlju. O njegovim precima ne znam baš mnogo, kao ni o precima moje babe sa mamine strane.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice