Citat:
yossarian kaže:
Упоредити фетус и нокат... абортус са сечењем ноката... монструозно, достојно пећинских људи.
|
Od chega je sastavljen chovek? Od tjelija, koje se razmnozhavaju, rastu, stare i umiru... Jel' tako? Ajmo dalje... Od chega je sastavljen embrion (ne fetus, embrion)... Od istih tih tjelija... Koliko se setjam biologije iz osnovne shkole, beshe da se posle zachetja, tjelija zove zigot, pa onda posle prve deobe se zove embrion, i a nakon 8 nedelja, fetus... Svi ovi stadijumi se uglavnom sastoje iz isth sastavnih delova... Tjelije, odnosno tjelija... Od istog se sastoji nokat, od istog se sastoji prst, uvo, nos, koji god deo tela hotjesh... A ako idemo josh dalje, sve se sastoji od DNK lanaca...
Dakle, ono shto sam ja rekao, je na tom najnizhem nivou jedno te isto... Znam da zvuchi monstruozno, ali morao sam da dam primer...
Ne, abortus ne treba da bude sredstvo za kontracepciju... Ali ne mozhe da se zabrani... Uostalom, pazi sad ovo... Hajde da donesemo zakon o zabrani ejakulacije koja ne oplodi jajnu tjeliju! Shta kazhesh na to? I spermatozoidi su zhive tjelije, tako da bi se svaka ejakulacija mogla tumachiti i kao pokolj... Naravno, siguran sam da tje ti i ovaj primer biti odvratan ili monstruozan...
O svemu ovome su malo vishe pozvani lekari da govore, ali je moje mishljenje da je pravo zhene da abortira, i slozhitju se sa SQAW, svet bi bio sigurno barem za nijansu bolji da su neke zhene abortirale...
Crkva je najvetji pobornik zabrane abortusa... Ok... Njihova dogma, verovanja, shta god, zabranjuju to... Vernice, neka poshtuju kanon, njima ne treba zakon da regulishe... One koje vera ne sprechava, treba zbrinuti, i pobrinuti se da abortus bude uradjen profesionalno i sa maksimalnom brigom za zhenu...
I da, zhene koje su abortirale prolaze kroz strashne psihichke promene, i to je razumljivo, ipak je deo njih odstranjen... I treba im pomotji i u toj sferi, nekim savetovalishtem, chime god... Ipak nisam toliko kompetentan da pricham o tome...
Jednostavno, moje je mishljenje da je abortus 90% stvar majke, a 10% stvar oca, jer je ipak i on imao umeshane prste u pravljenje deteta (donro, ne prste, ali...

)
Zamislite situaciju da devojka od 20 godina zatrudni... Njeni roditelji ne znaju... Zivi u srediti gde ce biti satanizovana ako rodi vanbracno dete... Ne zeli da se uda... Sta uciniti tada? Roditi po svaku cenu? Da se uda za nekog klipana, samo da bi dete imalo oca, kakvog bilo? Koji ce da prebija nju i dete? Njeni roditelji da je nazivaju kuckom i da trpi psihicku torturu od strane roditelja i okoline? U kakvom ce to dete okruzenju rasti? Kakva ce se licnost formirati? Mozda neki novi serijski ubica, psihopata? Mozda nece, a mozda i hoce... Sve je to mozda...
Zene, na vama je, imate moju podrsku...