Evo još nešto!
Ovo sam smislila pre više godina kad je moja ćerka imala šećernu krizu u kasnim satima i mene je mrzelo da idem u prodavnicu da joj nešto kupim.
Umutiš jedan šlag sa malo mleka, pola od onog što piše na kesici.Dodaš kašiku šećera ,mutiš, mutiš da bude gusto i onda dodaš 3/4 kisele pavlake(čaša od 1,8 dcl) .Ee! Onda u to dodaš nešto od voća, recimo 5-6 jagodica ili pola banane ili slatko od borovnica,kupina ili džem od kajsija ili narendane crne čokolade ili dobru kašiku eurokrema sa prženim lešnicima(ovo je super) ,med i orahe...i šta god se već setiš i šta voliš! I tako napraviš jedno 4-5 ukusa i svi ukućani imaju da se razbiju od sladoleda naravno kad ohladiš u zamrzivaču.
Možda ne deluje recept dovoljno originalno,ali posle su sve moje komšinice pravile taj sladoled i odjednom je slučajno nastala ekspanzija takvih šlag torti i raznih sladoleda kućne varijante.
Napomena:svežeg voća nemoj previše stavljati jer će sladoled biti suviše tvrd i staklast.
Ako mi deca budu bezobrazna napraviću im sladoled od luka i kelerabe!!!Ha,ha ha...