Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)
staro
  (#20 (permalink))
Adora
bezopasna
Adora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimumAdora je dostigao maksimum

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 09:42
Pol: Žensko
Godine: 36
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 30.06.2007, 21:06

Evo još nešto!
Ovo sam smislila pre više godina kad je moja ćerka imala šećernu krizu u kasnim satima i mene je mrzelo da idem u prodavnicu da joj nešto kupim.
Umutiš jedan šlag sa malo mleka, pola od onog što piše na kesici.Dodaš kašiku šećera ,mutiš, mutiš da bude gusto i onda dodaš 3/4 kisele pavlake(čaša od 1,8 dcl) .Ee! Onda u to dodaš nešto od voća, recimo 5-6 jagodica ili pola banane ili slatko od borovnica,kupina ili džem od kajsija ili narendane crne čokolade ili dobru kašiku eurokrema sa prženim lešnicima(ovo je super) ,med i orahe...i šta god se već setiš i šta voliš! I tako napraviš jedno 4-5 ukusa i svi ukućani imaju da se razbiju od sladoleda naravno kad ohladiš u zamrzivaču.
Možda ne deluje recept dovoljno originalno,ali posle su sve moje komšinice pravile taj sladoled i odjednom je slučajno nastala ekspanzija takvih šlag torti i raznih sladoleda kućne varijante.
Napomena:svežeg voća nemoj previše stavljati jer će sladoled biti suviše tvrd i staklast.
Ako mi deca budu bezobrazna napraviću im sladoled od luka i kelerabe!!!Ha,ha ha...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice