Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#32 (permalink))
kuta
Početnik
kuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat član

Član od: 28.06.2007.
Poslednji login: 21.12.2008 20:47
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 30.06.2007, 15:06

Citat:
JasnaBGD kaže: Pogledaj poruku
Na žalost, sveže mi je sećanje na ovaj period o kome je reč. Nikada ga neću zaboraviti, jer nosim i lični bol iz tog vremena...
Ovaj post sam izdvojila, zato što su Stolini stavovi najbliži mojim... Niti sam aterirala s Marsa, niti sam živela u nekoj Dembeliji - taj desetogodišnji period sam provela u psihotičnom stanju, kao i svi obični, mali ljudi koji su ovde, na ovim balkanskim prostorima živeli. I žive.
Tako, ne mogu da prihvatim argument: "Bio/la sam tamo..." Gde - tamo?! Svako ima svoju priču, svako svoje vidjenje. Zakoni fizike su neumoljivi - ne može se biti na sto mesta istovremeno.
Imala sam rodjake u jednom selu u okolini Duvna - sada je to Tomislavgrad. O onome što se tamo dogadjalo srpskom narodu, ne želim da pričam. Videla sam groblja. I pouzdano znam da pedeset porodica sa prezimenom koje i ja nosim, tamo više ne živi. Neki su pod zemljom, a neki izbegli, da se više nikada ne vrate na svoju rodnu grudu. I to je, pretpostavljam, nevredno pažnje... Čitavog sela nema. Nestalo sa karte. Žive samo u sećanjima onog malog broja ljudi koji su uspeli da spasu živu glavu - i ništa više.
Zločini su sastavni deo rata i dogadjaju se na zaraćenim stranama. Ono što je meni potpuno van pameti, jeste teza da su samo Srbi genocidni, da samo Srbi treba da okajavaju ono što su počinili - a svi ostali koji su, takodje, učestvovali u svemu i svačemu - nad srpskim življem, nevini su... Ma nemoj.
Ne mislim da su ovi zločini veći od onih... Koji "ovi" i koji "oni". Zločin je zločin. I niko me ne može ubediti da je srpski zločin veći od muslimanskih, hrvatskih... Po čemu je veći?!
Zar je pucanje po kolonama izbeglica, po vojsci koja se povlači iz sarajevskih kasarni - puka trivijalnost koje se nije vredno ni setiti... Sramota.
"Mog pradedu su jurili Turci, a dedu Austrija. otac je bezao od ustaskog noza, i od tada je sijed... Opet je vrijeme da se srpstvo brani puskom... Stat cu i ja u red!" ...Moja bol i moja tuga,koju cu poneti u grob,ali je recima preneti na pokoljenje koje dolazi je ta sto u vreme tj.u tom periodu Srbijom nije vladao Vojislav Seselj,a rat u BiH vodio Ratko Mladic bez mesanja politicara i profitera.OHHH gde bi nam sad kraj bio.Hrvatima bi smo dali njihove krajeve,Muslimanima put za Ankaru,a Krajinu,Republiku Srpsku,Crnu Goru i Makedoniju,pa i Albaniju proglasili VELIKOM SRBIJOM....da li iz mene ovo progovara car DUSAN?

DOGODINE U PRISTINI!!!!!

Poruku je izmenio goldie, 30.06.2007 u 15:25. Razlog: velika slova

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice