Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Srbija danas i sutra
staro
  (#16 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
Odgovor: Srbija danas i sutra - 30.06.2007, 01:36

... i onog čuvenog koncerta u Smederevskoj Palanci, kada je Cane, sav važan uzviknuo: "Palančani, jel ste došli sa oranje...?" ... na šta su Palančani potegli sve što su imali pri sebi i plasirali na binu, pogadjajući precizno, uglavnom Caneta...

Srbija danas.
Radim u sektoru koji se zove poljoprivreda. Često putujem diljem (?!) naše nam lepe zemlje... koju mo'š obići i bAciklom za dva dana, ako se baš zaukaš... Dakle, već sam negde pisala... Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Bela Palanka, Pirot, Dimitrovgrad, Leskovac, Surdulica, Vranje... Pa to je potpuna žabokrečina. A tek Prokuplje, Kuršumlija, Blace, Lebane... Šta reći...? Privreda - nula bodova. Poljoprivreda... Mislim, sramota ljude da ostave neobradjene njive, pa se nešto natežu i sa njivama i sa dotrajalom mehanizacijom i sa niskim cenama proizvoda, a visokim cenama inputa, repromaterijala... Užas. O lepotama i prirodnim blagodetima i resursima ovde nije reč. Tako sam shvatila. Reč je o političkim momentima, privrednim kretanjima, ekonomskim savremenostima... Toga danas u Srbiji - skoro da nema. Novac je u većim centrima, a provansa je ostavljena po strani, da tavori i jedva preživljava. Sve ono što je privatizovano - kupljeno je za "dž", što od strane zaposlenih koji sada ne znaju kuda dalje, što od strane "inostranaca" koji jako dobro znaju i kuda dalje i kako dalje... Otpuštaju zaposlene, stežu omče oko vrata jadnom narodu... i prave fenomenalne izvozne cifre koje, na žalost, nemaju nikakve veze sa izvozom koji Srbija sebi beleži u bilanse uspeha... Oni proizvode za sebe i svoj interes i savršeno ih nije briga kako će Srbi knjižiti njihove proizvode koji odlaze u beli svet.
Dokle će tako biti - ptice znaju.
A što se budućnosti tiče, moj omiljeni pesnik, Branko Miljković, napisao je divan stih:
"Budućnost je tu
samo je treba prepoznati i izdvojiti"...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice