WiFi mrezhe kod nas su, jednom rechju, josh uvek na loshem stepenu razvijenosti... U pitanju su 2.4GHz mrezhe, kojima i sama pomisao na maglu smeta, a da ne pricham o kishi... Dalje, da bi se sistemom WiFi povezala cela zemlja, to tje da koshta djavo i po... Treba pretji na 5.8GHz, koji nema toliko ogranichenja kao 2.4... Opet, zamena infrastrukture korisnika, ili kombinovanje ova dva sistema prenosa... Komplikovano... A i podlozgno raznim smetnjama okoline...
Ceo svet to radi kablom, jer je najbolje.. Ne naj jeftinije, ali najbolje... Naravno, to ovde nema ko da sprovede, jer imamo jednu monopolistichku firmu (dobro, dve), koje drzhe komplet komunikacije... Telekom ima monopol nad fixnim telekomunikacijama uopshte, a SBB na kablovskom internetu... Inache, zanimljiv podatak, da SBB ni u jednom gradu, nema dozvolu za postavljanje svoje infrastrukture, odnosno razvlachenje kablova... Naravno, nedodirljivi su, a kvalitet interneta im je zaista diskutabilan... Jeste on kvazi-dobar, ali u poredjenju sa pravim internetom...
Komentar na onog bisera studenta od gore... Pa... Neka ode negde u neku petjinu, pa neka se druzhi sa kamenjem i mravima, i shta ja znam chime ne... Takvi u stvari koche bilo kakve promene na bolje u ovoj oblasti... Zashto? ja imam teoriju... Oni se boje rachunara i tehnologije! Prirodni su anti-talenti za to, i onda je lakshe retji "to je djavolska sprava", ili "to zaglupljuje ljude", ili neshto 3... Pa kako mozhe obilje informacija na dlanu, da zaglupljuje ljude? Najbolje da kao na Kubi, internet bude zakonom zabranjen... Tako tjemo mi Srbi ostati Srbi, i ceo svet tje nama da se povinuje...