Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#18 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.06.2007, 16:46

Citat:
StOlA kaže: Pogledaj poruku
не ја сам на живео у орбити око планете Марс на мисији истраживања могућности насељавања те планете "подобним" члановима људске врсте па нисам био упућен последњих 17 година у дешавања на овом простору јер управо сам се успешно искрцао са унутар галактичког међупланетарног брода .
сада ето видим много људи који нису живели овде када сам отишао, рекоше ми беше им досадно у родном месту па се организоваше њих 450 000 из разних крајева бивше и за једно поподне дођоше у Србију јер тобоже рекоше им овде је вашар током целе године па има лизалица.

море забише нам нож у леђа већ трећи пут овога века, погубише милион душа и још се осећају као жртве, па да је био неко мало јачи на власти у Србији данас би заиста имали у свету признату велику С (од које узгред све новине пине ступце већ 10 година, а таквог плана ни од корова), неби рат трајао ни 2 месеца, да се хтело нешто постићи на тај начин и у том правцу.

што се злочина тиче, ја никада нисам чуо да постоји рат без мртвих и унесрећених, према том тумачењу сви су злочинци.
убити животињу сопственим рукама је страшно, а камоли човека, али то није злочин у рату, то је јенда од сврха ратовања, а смотре рецитатора за такмичења у говорењу стихова.
Злочин су фашистички логори, амерички гвантамо и други тајни затвори, такође амерички рат против Вијетнама где су на народ и земљу расули милионе тона бојних отрова који су им били на располагању, и да атомска бомба у делићу секунде стотине хиљада мртвих пута 2, силне мултинационакне "хуманитарне" организације које својом помоћу убише пола црног континента.

ово код нас је био грађанско-верско-национални рат са свим својим негативним последицама које рат доноси ни мање ни више од тога све пре тога и након тога је почетак новог рата.
Na žalost, sveže mi je sećanje na ovaj period o kome je reč. Nikada ga neću zaboraviti, jer nosim i lični bol iz tog vremena...
Ovaj post sam izdvojila, zato što su Stolini stavovi najbliži mojim... Niti sam aterirala s Marsa, niti sam živela u nekoj Dembeliji - taj desetogodišnji period sam provela u psihotičnom stanju, kao i svi obični, mali ljudi koji su ovde, na ovim balkanskim prostorima živeli. I žive.
Tako, ne mogu da prihvatim argument: "Bio/la sam tamo..." Gde - tamo?! Svako ima svoju priču, svako svoje vidjenje. Zakoni fizike su neumoljivi - ne može se biti na sto mesta istovremeno.
Imala sam rodjake u jednom selu u okolini Duvna - sada je to Tomislavgrad. O onome što se tamo dogadjalo srpskom narodu, ne želim da pričam. Videla sam groblja. I pouzdano znam da pedeset porodica sa prezimenom koje i ja nosim, tamo više ne živi. Neki su pod zemljom, a neki izbegli, da se više nikada ne vrate na svoju rodnu grudu. I to je, pretpostavljam, nevredno pažnje... Čitavog sela nema. Nestalo sa karte. Žive samo u sećanjima onog malog broja ljudi koji su uspeli da spasu živu glavu - i ništa više.
Zločini su sastavni deo rata i dogadjaju se na zaraćenim stranama. Ono što je meni potpuno van pameti, jeste teza da su samo Srbi genocidni, da samo Srbi treba da okajavaju ono što su počinili - a svi ostali koji su, takodje, učestvovali u svemu i svačemu - nad srpskim življem, nevini su... Ma nemoj.
Ne mislim da su ovi zločini veći od onih... Koji "ovi" i koji "oni". Zločin je zločin. I niko me ne može ubediti da je srpski zločin veći od muslimanskih, hrvatskih... Po čemu je veći?!
Zar je pucanje po kolonama izbeglica, po vojsci koja se povlači iz sarajevskih kasarni - puka trivijalnost koje se nije vredno ni setiti... Sramota.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice