Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino pregovora sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom „Pinka“, da jedan od njegovih novih visokobudžetnih filmskih projekata bude sniman u Srbiji, u Mitrovićevom studiju PFI.
Protekli Filmski festival u Kanu Željko Mitrović je iskoristio da bi promovisao svoj novi filmski studio koji će krajem septembra biti otvoren u blizini Beograda, u Šimanovcima. Njegova filmska kompanija „Pink Films International“ je u pregovorima sa dvadesetak velikih filmskih kompanija u svetu koji će već od jula doći u Beograd da provere kvalitet Filmskog grada i da osmotre potencijalne lokacije u Srbiji.
- Mi smo imali zaista mnogo posla u Kanu. Susreli smo se sa mnogim moćnim i uticajnim producentima iz Amerike, među kojima je bio i tim koji zastupa Kventina Tarantina. Tarantino je oduševljen našom prezentacijom i rekao je da bi voleo da sledeći film snima kod nas, u Srbiji. Za njih je Srbija prepuna egzotike, i to je nešto što nas u ovom trenutku izdvaja od drugih - kaže Željko Mitrović za „Blic“ i dodaje: - Rad na izgradnji studija trenutno je najbitniji i moramo da završimo taj posao do početka oktobra. Ponuda je takva da bismo već sad u našim studijima mogli da započnemo snimanje bar dva visokobudžetna filma, a to su filmovi koji koštaju preko pet miliona dolara. Strance privlači kvalitet usluga na svetskom nivou koji možemo da pružimo, a tu su i atraktivne lokacije na teritoriji čitave Srbije. Mislim da su mnogi poslovni ljudi iz sveta filma posle naše prezentacije u Kanu postali svesni da smo mi pravi partneri u regionu Balkana. Za sada su nam prioritet visokobudžetne koprodukcije i radimo na takvim dogovorima, mada imamo obilje ponuda i za niskobudžetne B filmove.
Ako bi došlo do saradnje sa Tarantinom, to bi verovatno bio samo početak uspešna saradnje sa holivudskim režiserima.
Reditelj koji se proslavio filmovima punim nasilja, kao što su „Ulični psi“ i „Petparačke priče“, uskoro će doći u Srbiju i ovde na burnom balkanskom tlu pronaći dodatnu inspiraciju za svoje buduće projekte. U domaćoj produkciji PFI urađena su do sada dva filma - „Transformer“ tandema Karadžić-Koprivica, kao i „Čitulja za Eskobara“ Milorada Milinkovića, čija je premijera planirana za jesen.
Hmm,hoće li biti nešto od ovoga ?