Huh

dok citam vas dvoje kao da gledam one nase nesrecne politicare na bilo kojem zajednickom zasjedanju. 16 godina posle nesrecne 91 nismo se pomakli ni trunke izgleda.
Nije lako reci bilo je sta je bilo, ajmo dalje, al tako nam je trenutno najbolje. Rane su jos svjeze i upiranjem prstom jedni u druge ih samo jso vise produbljujemo i samo se jos vise udaljavamo jedni od drugih. O uzroku, pocetku, toku i posljedicama rata mozemo do prekosutra, ali cemu to. Niti cemo mi ubjediti vas da smo i mi patili i stradali istom ko i drugi niti cete vi ubjediti nas da smo mi jedini krivi za sve. Ovakvim diskusijama, koje su nazalost jako ceste u javnom zivotu, svi moguci i nemoguci politicari nas drze u rezervatima, a ostatak svijeta grabi daleko ispred u svemu.
Nesporivo je da je u RSu u poslednjih par godina zabiljezen blagi procvat ekonomije, u svakom slucaju nada za bolje sutra, i sasvim mi je logicno sto se u zadnje vreme od strane bosnjackih politickih perjanica sve cesce poteze vreme rata i ukidanje RSa, koje izmedju redova procitah i u tvom Lillith postu. Nadam se da su moja ocekivanja realna i da takvi postupci, trenutno vladajucih politicara u Federaciji, proizlaze iz straha za sopstvene polozaje. Iskreno srecan bi bio kad bi na sledecim izborima i u Federaciji vidjeli ljude koji ce stvarno da se brinu o istoj. Stabilnu BiH cine jake i stabile Federacija i Srpska. Stabilnu Bosnu cine zadovoljna i sigurna sva tri naroda. Radno mjesto i iole normalan zivot ce covjeka koju se ponekad zapita kako prezivjeti sutra uciniti i vise nego zadovoljnim, a takvih je nazalost puna BiH. Sve drugo nas vodi u novu utpoiju i nove podjele, da ne kazem ono najgore nove ratove.