|
Odgovor: Šta ste danas lepo kuvali? -
09.06.2006, 23:41
Ma nema problema sto se recepata tice , stojim na usluzi. Nekada je i meni to predstavljalo problem ali posto sam sada profi to je tako jednostavno. (ha ha ) . Prvo i osnovno je da imas volju i dobro raspolozenje kako bi spremila dobru klopu. Pod dava : sve rasteraj iz kuce i pusti dobru muziku za opustanje. Naprimer Sade! I onda zasuci rukave i kreni.
U lonac koji si nameracila da spremis corbicu lini malo masnoce ( ulje ili puter) a kada se ugreje dodaj sitno seckani luk. Zatim przi desetak minuta na tihoj vatri. Dodaj malo soli i lini vode.Pusti da se dinsta neko vreme. U medju vremenu operi povrce koje si namenula(sargarepica, zelen, keleraba, krompir,grasak) ili sta ti padne na pamet. A ako te mrzi da se lomatas oko povrca ti jednostavno ubaci paket smrznutog i resi problem. U luk se moze dodati i sitno seckano meso na kockice kao i slaninica(ako zelis telecu ragu corbu). Elem, ubacis povrce na kockice ,dinstas jos desetak minuta i nalijes vodom. Ubaci koji list lovora i svezeg celera i cekaj dok povrce nebude meko. Kada je sve skuvano dodaj soli, zacin C ili sata vec imas i probaj kakav je ukus. Za legir ulupaj 2-3 jaja i dodaj jogurt i na kockice seckan (1 oljuscen limun).Corbicu skloni sa vatre i onda ubaci legir i sitno seckani persun. Veruj mi neces se obrukati. Pa prijatno ti bilo kada spremis i javi kako je uspelo . Pozdrav . Vas Comi
|