Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU?
staro
  (#18 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 13:34
Pol: Muško
Odgovor: Da li ste za ulazak Srbije u EU? - 06.06.2007, 17:20

Дефинитивно сам био за, док није почела ова последња рунда с Косовом.
Улазак у ЕУ би нам помогао. Сам процес је као стандардизација државе, просто тера државу да среди своје институције, да оне функционишу, да прилагоди законе добрим европским законима, да се смање криминал и корупција, да се поштују људска права (при чему се претерује у фаворизовању хомосексуалаца додуше)... дакле, сам процес уласка у ЕУ је убрзано сређивање државе на које нас терају, а које би се иначе одвијало само по вољи наших политичара, дакле вероватно очајном брзином.
Такође, после кад си члан - део си једне велике и сређене над-државе, великог тржишта, не може баш да те бомбардује ко хоће, ниси баш мачији кашаљ на светском тржишту већ неко ко има робу "Маде ин ЕУ", то носи и политичку и релативну економску стабилност... све је то ок.
Улазак у ЕУ значи и стотине и милијарде Еврића помоћи, што грантова, што кредита, цитирао сам већ шта Бугари добијају и очекују.
Примери европских земаља које нису чланице ЕУ нису нешто с чим се можемо мерити - Норвешка има огромне резерве нафте у Северном мору и ЕУ јој не треба јер је стандард бољи. Видећемо кад нафте нестане. Швајцарска је оепт богата и без ЕУ, а зарађује мало и на тој својој неутралности, вероватно су им и закони згодни ако нису баш скроз усклађени са ЕУ по питању банкарства, те привлаче новац... ми смо сиромашни. Без ЕУ ми бисмо ниво Швајцарске или Норвешке кад је стандард у питању достигли вероватно трипут спорије него као чланица ЕУ. То је разлика између нас и ШВА и НОР. Даље, ми немамо политичку стабилност као ШВА и НОР, тако да нам чланство у ЕУ треба и због тога.
Међутим, постоји ту један проблем - ЕУ не поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије. ЕУ се залаже за отимање Косова од Србије. Све док не прође то стање - мислим да Србија треба да једнострано обустави преговоре о придруживању и стабилизацији и тражи од ЕУ потврду да ЕУ признаје Републику Србију и њене границе.
Зато бих на евентуалном референдуму за прикључивање ЕУ сутра гласао против.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Poruku je izmenio Lillith, 07.06.2007 u 07:56. Razlog: u dogovoru s clanom :)

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice