Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni
staro
  (#8 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 00:30
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni - 05.06.2007, 21:34

Masonstvo ma koliko pominjano opisivano, i objašnjavano, ostaje obavijeno velom tajne. Moj lični osećaj kada se pomene masonstvo prva asocijacija koja se spontano javlja u meni je hladna tajanstvenost, bez imalo simpatija sem oprezne radoznalosti. Možda je to zbog toga što su masoni uvek neprepoznatljivi nama običnim ljudima, valjda zbog pravila o zatvorenosti pristupa(bližeg pristupa), prema njima, kao i regulisani izlaz informacija o njima prema otvorenom svetu. Neznam dali je ko iz udruženja masona dao konkretne iformacije o njima pa makar i od pre pedeset godina, ili pak napisao knjigu u stilu : Ja mason. Zbog toga predpostavljam da sve opise i tumačenja masona su napisali ljudi izvana koji nisu direktno bili masoni. Zbog te zatvorenosti prema stvarnim informacijama o njima, mi možemo samo nagađati o pravim odnosima, pravilima ponašanja(detaljno), kao i ciljevima i delatnostima. To je ono što izaziva dodatnu mističnost, kao i pojačanu radoznalost za njih. Mnoge iformacije, ili najbolje čuvane tajne iz oblasti delatnosti špijunaže i kontra-špijunaže, su obelodanjene ili "probijene", ali o masonima koliko znam do sada ne. Pa se pitam ako postoje misterije, tajne, proistekle iz nerazjašnjenih događaja iz stvarnog sveta, sada a i iz istorije, koje nikad nisu razjašnjene, imali to veze sa pomenutim udruženjima ili je to samo indikativno, ali jedno moramo priznati da znaju da zatvore sve informacije koje se bitno tiču njih, i da i dalje ostanu tajanstvena udruženja koja golicaju maštu nas običnih ljudi.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice