|
|
|
|
Todd Anderson
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: (Ne)Pismenost -
07.06.2006, 17:39
Citat:
Sonja kaže:
Drage mi ljude ne ispravljam,jer bi me bilo sramota...ali nepoznate,uvek i stalno.
|
E, draga Sonjice, ne zameri, al' baš zbog citirane rečenice reših da i ja tebe malko ispravim, pošto si mi, kako sama kažeš, nepoznata.
Ne boj se - ne radi se ni o kakvoj pravopisnoj ili nedajbože gramatičkoj grešci! Radi se o izostavljanju razmaka iza znakova interpunkcije (naročito iza tačke i zareza) koje mi užasno bode oči!
Razmisli i sama: čak i kad pišeš slobodnom rukom ti sigurno praviš razmak između zareza i sledeće reči, te stoga nema nikakvog smisla da ga izostavljaš prilikom unošenja teksta preko tastature! Osim što je ružan za oko, ovakav stil pisanja potpuno onemogućava formatiranje teksta čak i u najprostijim programima za obradu teksta, kao što je, recimo, Notepad.
Stoga, poslušaj savet što će ti čiča dati : Kad god si u prilici, ukazuj na pravopisne i gramatičke greške ne samo nepoznatima, već prvenstveno ljudima koje znaš! Uopšte nema razloga da te zbog toga bude sramota! Ali, prethodno, ispravi ovaj sitan nedostatak u svom načinu pisanja.
Pozdrav i, naravno, no hard feelings!
Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...
|
|
|
|