Na pitanje „Na koji način se izboriti da ti roditelj ostane najiskreniji prijatelj” tesko je dati uopšteni odgovor –jer ta borba treba biti otpoceta jos od najranijeg detinjstva I morate izgraditi vlastiti stav ka njima koji ce oni uvek prepoznati kao vaš brend. Opisacu ukratko moju situaciju sa roditeljima. Živa su mi oba roditelja -zivim sa njima, i moram reći da se prilično slažemo (da kucnem o drvo - mala ne slaganja ipak su samo rezultat razlika u generacijama-jer razlika izmedju nas nije 25godina, vec razlicitih 25 generacija), (narocito se slažem s’ „Laf-om”-tako zovem ćaleta , ma da ih oboje jednako volim). Tokom odrastanja postavljao sam se ka njima kao ka najboljim ortacima, i tako ih i dozivljavam. Jednostavno-moja otvorenost (naravno ima i onog sto ne pricam, ma da sa Lafom bih mogao da pricam o svemu od onih najobicnijih, pa do onih najškakljivijih tema) , tacnost i osecaj moralnosti i samosvesti izazvao je kod njih poverenje u mene (koje ja nisam izigrao), tako da me nikad nisu davili nicim-uvek su znali da znam sta radim, i da sam dovoljno bistar da neke stvari i sam mogu zakljuciti , i doneti svoju odluku (a ako promasim-nek se malo i opečem). Ne mogu da kazem da nije bilo pokusaja dok sam jos bio klinac, do 14-15godina, da mi oni donesu neke odluke, smatrajuci da sam jos uvek nezreo (pre 13-14te godine, uglavnom su se oni pitali). Medjutim, sam sam im objasnio, jos tad da je ruzno da mi sufliraju i sve na gotovs daju (jer sam zeleo da i ja donosim odluke sam kao i starija rodjena sestra), i da ako vec hoce da mi pomognu samo iznesu svoje misljenje, a ja cu sam videti dali i hocu li ga usvojiti, korigovati ili odbaciti, i doneti neku svoju odluku. Tako je i bilo, a tako jeste i dan danas. Ako imam neki problem za koji zatrazim savet (ma da retko trazim pomoc), oni daju svoje misljenje, a ja imam svoje. Zatim preispitam misljenja i ako osetim da njihovo resenje ima elemente bolje od mojih, uskorigujem te elemente sa svojom celinom. A za mesanje u odnose mene i moje buduce izabranice, ma to nema sanse-Laf bi bio potpuno neutralan-ako bi mogao pomoci pomogao bi bez soljenja pameti ikome, ako ne nebi ni odmagao-znam coveka, a i mama slicne naravi(vidim i kakvi su ka sestri i zetu). Na kraju da zakljucimo: Dosta toga ima u postavci ka roditelju, ali dosta ima i u samoj genetici roditelja- takavi su po prirodi i to je to.