Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Mešanje roditelja
staro
  (#14 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 02.01.2009 22:00
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Mešanje roditelja - 27.05.2007, 02:27

Na pitanje „Na koji način se izboriti da ti roditelj ostane najiskreniji prijatelj” tesko je dati uopšteni odgovor –jer ta borba treba biti otpoceta jos od najranijeg detinjstva I morate izgraditi vlastiti stav ka njima koji ce oni uvek prepoznati kao vaš brend. Opisacu ukratko moju situaciju sa roditeljima. Živa su mi oba roditelja -zivim sa njima, i moram reći da se prilično slažemo (da kucnem o drvo - mala ne slaganja ipak su samo rezultat razlika u generacijama-jer razlika izmedju nas nije 25godina, vec razlicitih 25 generacija), (narocito se slažem s’ „Laf-om”-tako zovem ćaleta , ma da ih oboje jednako volim). Tokom odrastanja postavljao sam se ka njima kao ka najboljim ortacima, i tako ih i dozivljavam. Jednostavno-moja otvorenost (naravno ima i onog sto ne pricam, ma da sa Lafom bih mogao da pricam o svemu od onih najobicnijih, pa do onih najškakljivijih tema) , tacnost i osecaj moralnosti i samosvesti izazvao je kod njih poverenje u mene (koje ja nisam izigrao), tako da me nikad nisu davili nicim-uvek su znali da znam sta radim, i da sam dovoljno bistar da neke stvari i sam mogu zakljuciti , i doneti svoju odluku (a ako promasim-nek se malo i opečem). Ne mogu da kazem da nije bilo pokusaja dok sam jos bio klinac, do 14-15godina, da mi oni donesu neke odluke, smatrajuci da sam jos uvek nezreo (pre 13-14te godine, uglavnom su se oni pitali). Medjutim, sam sam im objasnio, jos tad da je ruzno da mi sufliraju i sve na gotovs daju (jer sam zeleo da i ja donosim odluke sam kao i starija rodjena sestra), i da ako vec hoce da mi pomognu samo iznesu svoje misljenje, a ja cu sam videti dali i hocu li ga usvojiti, korigovati ili odbaciti, i doneti neku svoju odluku. Tako je i bilo, a tako jeste i dan danas. Ako imam neki problem za koji zatrazim savet (ma da retko trazim pomoc), oni daju svoje misljenje, a ja imam svoje. Zatim preispitam misljenja i ako osetim da njihovo resenje ima elemente bolje od mojih, uskorigujem te elemente sa svojom celinom. A za mesanje u odnose mene i moje buduce izabranice, ma to nema sanse-Laf bi bio potpuno neutralan-ako bi mogao pomoci pomogao bi bez soljenja pameti ikome, ako ne nebi ni odmagao-znam coveka, a i mama slicne naravi(vidim i kakvi su ka sestri i zetu). Na kraju da zakljucimo: Dosta toga ima u postavci ka roditelju, ali dosta ima i u samoj genetici roditelja- takavi su po prirodi i to je to.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice