Citat:
makilli kaže:
Na netu sam jako dugo.U braku tek godinu i po.Ali sam shvatila da sam zbog svog bracnog statusa postala nepozeljna na chatu  !Ljudi sa kojima caskam su u proseku mojih godina,naravno sa izuzecima,ali su uzasno iznenadjeni time sto sam u braku i imam bebu.Zar me to cini nezanimljivom?Zar time gubim pravo da se druzim?Naravno da imam o cemu da razgovaram sa svetom osim o kuvanju rucka ili o pelenama,ali izgleda da za nas,zigosane prstenom,na desnoj ruci,na chatu vise nema mesta ni razumevanja...  Cast svim izuzecima zbog kojih jos uvek caskam,o ostalima nezelim da trosim reci... 
|
Što se tiče iznenadjenosti, lično nisam uopšte iznenadjen ,i ama baš - ali baš ni malo mi to ne smeta- da li je neko u braku i ima bebicu-bitno je da je komunikativan, i fer u ćaskanju i diskusijama. A za pitanja tipa: ”Zar me to čini nezanimljivom?Zar time gubim pravo da se druzim?...” mogu ti reći samo, nemoj sama sebi ni odčeg praviti komplekse-za tim veruj mi nemaš potrebe-mi te volimo, čitamo te, i zanimljiva si. Naravno da imaš o čemu da razgovaraš sa svima nama. A, ti ljudi koji su ti protivnici, šta reći sem-malogradjanština, zatucanost, i djubretari, al’ u svakom žitu ima kukolja. To što si udata i imaš malo zlatno čedo, to ne znači da moraš uvek biti zaključana svojim obavezama u kuhinji izmedju četri zida,i izolovana od svega. Ako ti imaš vremena za čet, onda što da ne. Ne znam samo ko to ima pravo da ti kaže da čet nije za osobe u braku. Pa , bolje da svoje opterećenje(koje svaki čovek poseduje u manjoj ili većoj dozi) oslobodiš kroz ventil zvani chet, i prekineš monotoniju, nego da ga gomilaš. Čet je mnogo bolje i pozitivnije rešenje za opuštanje od mnogih ostalih. Nisi vezana vremenski niti na bilo koji nacin,( i možeš četati kad imasš vremena) a ako zatreba nešto, za sekundu se diskonektuješ i odradiš tu obavezu koja ti je iskrsla. Na kraju da zaključimo: Ma, zviždi ti ćošak , i baš te briga što se Zemlja vrti oko svoje ose, nauči se živeti za sebe, a ne za to šta će ti narod reći-narod je takav-nikad mu nemožeš ugoditi. A moj ti je savet, ni ne ugadjaj narodu, već radi ono što misliš da je pametno i što te čini srećnom.