Tema: Ljubomora
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Ljubomora
staro
  (#19 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: juče 23:13
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Ljubomora - 14.05.2007, 02:33

Nisam ljubomoran. Jednostavno - sto bi neko rekao flegma sam po prirodi . Pa, nisam ja neki bolesni tiranin da za sve trazim alibi od drage osobe , s kim je, gde i kad bila - o Bogo moj, pa to mi ni na kraj pameti nije - treba svakome dati dovoljno slobode, a ne daviti ga kao zabu zmija. Ne volim ni da su na mene ljubomorni, ma da na to ne mogu uticati. Ljubomorna osoba nesvesno veruje da su drugi od nje privlacniji i dostojniji ljubavi. Proganja je osecanje da zapravo nije voljena . Oseća se ugrozenom jer joj se cini da je neko sa strane veoma lako moze istisnuti i zauzeti njeno mesto. Zato pokusava ograniciti kretanje osobe do koje joj je posebno stalo na krug onih koje dozivljava kao, manje vise, „bezopasne“, ali i tada ostaje puna podozrivosti, jer zapravo ne veruje nikome. Zato trazi prekomerne dokaze ljubavi , sto samo dodatno kvari njene odnose, jer oni sa kojima je u vezi postaju zbog toga samo razdrazeniji i umorniji. Oni se opiru zahtevima i ogranicenjima koje im ljubomorna licnost postavlja i gledaju da ih se oslobode. Tako ljubomorna osoba samo ubrzava propast veze koju bi zelela da ocuva. Ljubomorna osoba ne veruje da je voljena jer ne voli samu sebe, i to je sustina stvari.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice