Citat:
yossarian kaže:
Људи, не причајмо глупости типа "кад не будемо неваспитани бићемо спремни за ЕУ".
|
Prvo, dragi gospodine, je nisam nigde rekla da je to jedini i najbitniji razlog zasto nismo spremni za EU. To je tvoja banalizacija mog posta. U krajnjoj liniji, cak da sam i rekla, mislim da nije u redu da dajes sud tipa "to je glupost"! Ovaj forum sam shvatila kao mesto za razmenu misljenja, da vidim kako drugi ljudi misle na istu temu... Ako se sa nekim ne slazem, jednostavno cu reci (kao i vecina ljudi ovde) "ne slazem se" ili "mislim da nisi u pravu"! Iako se ne poznajemo, postovanje tudjeg misljenja, sa kojim ne moram nuzno da se slazem, nista ne boli! Dakle, malo tolerancije nije na odmet!
A druga stvar koju karikiras, nas nivo vaspitanja, kulture i obrazovanja, nema potrebe da dublje objasnjavam - nadam se samo da si gledao prenose zasedanja Skupstine! To je slika i prilika naseg nevaspitanja i nekulture, a da li moram da podvlacim da smo te ljude
mi izabrali, da su oni
predstavnici srpskog naroda i, napokon, ljudi koji treba da nas uvedu u EU!
Posto su, dakle, te neke osnovne vrednosti kod nas totalno degradirane, dopustamo da nas predstavljaju ljudi koji to ne zasluzuju, a koji cesto svojim idejama udaljuju Srbiju od EU! Posle nekih izjava i postupaka, u nekim drugim zemljama, to bi bila "politicka smrt" doticnog politicara, dok kod nas se cesto na taj nacin, sakupljaju politicki poeni!
Da uzmemo primer Francuske (mislim da si bas ti jednoj drugoj temi uzeo taj primer)! Da li mislis da bi N. Sarkozi, kao predstavnik najjace desnicarske partije, mogao da predstavlja najveci deo francuskog naroda, sada na mestu predsednika, da je napisao knjigu sa naslovo
"Dogovor k*rve x i k*rve y" (pri cemu su x i y njegovi politicki neistomisljenici)??? Nema sanse, javno mnjenje bi ga samlelo, a kod, doticna stranka predstavlja trecinu birackog tela (i ne moram da govorim da je ta stranka protiv ulaska u EU, sto znaci da je trecina naseg birackog tela protiv ulaska, pa kako onda mozemo da pricamo o nasoj spremnosti da udjemo u EU?)!
Eto, nadam se da se sada razumemo!
P.S. nije tesko biti fin!