Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Istina o tri prsta
staro
  (#21 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.08.2008 20:38
Pol: Muško
Odgovor: Istina o tri prsta - 07.05.2007, 23:16

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Međutim, simbol tri prsta (otvorena) je nastao u borbi protiv komunističkog režima, kao simbol pobune, počevši od 9. marta i opšte je danas prihvaćen. Početkom devedesetih je predstavljao i znak raspoznavanja među protivnicima Miloševića i tada nije bilo svejedno pokazivati ga.
скренућу мало са теме:
Борба против комунистичког режима није почела са 9.мартом, него 70 година прошлог века, тог 9. марта класичног комунизма није било, јер је 9.март био након парламентарних избора којих у комунизму нема, резултати избора су били какви су били то није тема. Мислим такође да је и највећим присталицама такозваних демократских промена, на данашњи дан, потпуно јасно како је и помоћу каквих "демократа" С.М. остајао и опстајао на власти све те године.
Не знам како бре можеш да напишеш ово : tada nije bilo svejedno pokazivati ga., па на оној јогурт револуцији 3-јка је малте не заштитни знак, Газиместан и скоро сви митинзи по Србији било које странке су били испуњени тим колоритом.
ни сада није свеједно показивати га...
Молим све који прочитају ово да поразмисле и да ли је у нас тоталитарног комунизма и било на начин какав је био иза челичне завесе, полјопривредници имали своју земљу, (не много, али своју), бербери и остале ситне занатлије су имале своје радње (приватно власништво), нису радили за државу, превозници, трговци, мањи приватни производни капацитети до 18 или 25 запослених, фабрике, рудници нису били државна својина већ друштвена, пасош и слободне границе за већину грађана и тд...

о теми:
В.Д. свакако није измислио поздрав три прста, већ га је користио. 80-тих година, када је умро друг Стари и комунизам у СФРЈ, тај поздрав, колико се ја сећам, а сећам се, био је опште присутан у симбиози са експлозијом до тада забрањиване спрске музике, у кафанама, свадбама и тд.
Сада се сетих, да је један другар у школи, од првог разреда основне 1984, махао са три прста, док ја нисам знао ни шта је Србија, ни где Срби још живе. Касније је тај момак кроз живот, често употребљавао 3 прста, завршио суп смер правног факултета и ради колико знам при БИА или слично томе.

са осталим делом текста се слажем, јер свако време прави историју и у сваком времену се изгуби или дода по нека слика о народу. Тако и та три прста и ако нису била симбол, постала су.
Немогуће је и потпуно непотребно то мењати, без обзира на то, ко је у историји такав поздрав употребљавао и у које сврхе.
Имамо само 10 прстију тако да не постоји ни један поздрав који неко са тих 10 прстију већ није у прошлом временима користио.
поз...

Poruku je izmenio StOlA, 07.05.2007 u 23:51.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice