Moram da priznam,da,zahvaljuci dugogodisnjem putnickom stazu i mojoj mami koja je izuzetno uredna i sistematizovana zena,umem prilicno dobro da se spakujem,procenim kolicinu koja mi treba,itd itd.
Kako cesto idem sa low cost avio kompanijama,tu su ogranicenja zaista stroga,15 kg...te vec otprilike znam da moram da se kontrolisem,i ponesem zaista samo neophodno...i probam da na stranu ostavim zabludu 'a mozda mi zatreba..'

... medjutim,tu imam oproban fazon,sve sto,po nekoj mojoj proceni,presisa dozvoljenu kilazu,strpam u 'rucni prtljag',koji niko ne meri,osim odoka...te se na kraju desi da imam 3 'sitnija,rucna prtljaga'..ali to do sad (kuc,kuc,kuc) nije bio problem jer sarmiram sluzbenike na chek-in-u

.. problem je utrcati medju prvima u avion i zauzeti slobodnu kaseticu sto je vise moguce ...
Sto se guzvanja tice,imam sistem po kom mi stvari ostanu besprekorno uredne,tacnije,ne savijam ih,kako imam prilicno velik i komotan kofer,nego ih slazem jednu preko druge...rasirene.Sa strane trpam carapice i ves,a neke kabastije i lomljivije stavljam ismedju pomenutih slojeva.
Problem nastaje u vracanju kuci...uvek se natovarim kojekakvih dzidza-bidza,...jastuka...pufnastih igracaka...pa muku mucim.Ali nekako uspem sve da ponesem,cak i kese,koje mi je zao da bacim..