|
Odgovor: Otrgnuto od zaborava! -
26.04.2007, 18:09
Mila moja, danas sam ponovno u mojoj zbunjenosti i trazenju. Sve oko mene rezi poput zveri dok pokusavam da trcim, a nigde ne stizem. Bezim od samog sebe, a jos uvek tapkam u mestu. Nadam se da kod tebe ide na bolje. Znam, polako napredujes, al' i to ce proci jednom. Znam da ti sad nije lako. Znam da bi zelela da si neko drugi, da bolest nestane, jer tek u takvoj situaciji postajemo svesni koliko smo bogati...
Eto, jesen je donela svoj plast kise i vrucih boja, magla je prekrila usnulo more. Ptice se grupisu. Pripremaju se, znas, za dalek put. Oko mene samoca, neka cudna tisina. Samo moje vlastite misli me muce. Oprosti sto ti nisam ranije odgovorio. Ali i ja imam svoje aveti. Ne dopustaju mi da disem, guse me. A samo tako malo zelim, samo zrnce necije ljubavi. Ljubav nam je potrebna, bez nje zivot ne bi imao smisla, treba se boriti, cak i u sebi, a to je najveca borba - borba protiv samog sebe...
I koracam tako dalje slep za sve sto vidim. Ne zelim videti realnost, sanjam... Znam kakav je to osecaj kad odjedanput spoznas da je neko za koga si verovao da ga poznajes, da je "blizu", a ustvari jako "daleko".
Razumem te i vise nego sto mozes zamisliti... Ipak verujem u ljubav, verujem da za svakog postoji neko mesto, neka osoba... Bilo kad i bilo gde. Pokusao sam da odem ranije na spavanje, ali ne ide. Ne zelim misliti, zelim samo zatvoriti oci i tonuti... Sad osecam da pisem poslednjom snagom, peku me oci, dopire do mene neka tiha muzika. Noc je i samoca me grli. Ne znam ko sam. Vise nisam svestan svojih zelja. Morao bih biti sretan - ali nisam. Previse me bole neke reci, previse dajem znacenja sitnicama...
Znam da je teska odluka napustiti sve i otici za srcem, ali vredno je slediti njegov put. Treba se osecati kao kod kuce. I tu, i tamo i bilo gde. Znam da je tesko u pocetku. Ali sve se moze, samo treba dovoljno zeleti. Oprosti mi, veceras nisam za pisanje... Zeleo sam samo da ti se javim. Tebi je potrebno sunce, a ne tama koja ovladava veceras mojim mislima. Ne zelim te previse umarati mojim pisanjem. Ponekad mnogo reci i nije potrebno. Dovoljno je samo secanje. Secanje da smo tu... Zelim ti zdravlje i srecu. I, da znas sam tu kada ti bude tesko ili kada si radosna, kada sreca caruje tvojim mislima. Do skorog pisanja. Saljem ti pregrst zagrljaja i ne budi tuzna. Gledaj uvek napred u novo sutra.
M.
|