Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Ima li misao boju?
staro
  (#12 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Pol: Muško
Godine: 40
Odgovor: Ima li misao boju? - 19.04.2007, 09:22

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
Da li je materijalna?
Ima li boju?
Ukus?
Miris?
i ostale atribute materijalne
stvarnosti?

Da vas chujem...

Paaa, osim sto bi neurolog/elektricar objasnio da je misao prolazak slabe (bioloske) struje kroz mrezu neurona/sinapsi (sto se, jelda, moze izmeriti..) a jaci intenzitet te struje znaci intenzivnije, snaznije emocije..(znaci orgazam je ondak nesto kao kada te udari grom..ili dva groma,..ili tri... ...... ....jbt to nisam imao pojma...)

A i tu postoji pitanje da li je nesto zeleno (dobro, dobro ili plavo ili crveno..) zato sto mi tako mislimo, ili mi mislimo da je to zeleno (ili plavo ili crveno) pa to i bude tako.... ali to bi znacilo onda da ono sto je zeleno meni nije isto tako zeleno i tebi...???

A ima i toga da posledice nekih misli mogu biti atributi materijalne stvarnosti...kada nekom kazes da je smrad, naprimer onda tvoja misao, koja je poprimila atribut materijalne stvarnosti (rec, zvuk, vibracija) moze itekako da ostavi trajne fizicke posledice po tebe (i bolne, sto je opet samo atribut misaoni, subjektivni, pa smo opet tu odakle smo krenuli.. )

Znaci konacan odgovor bi trebalo da ima ....ili je mozda i obrnuto, da materijalna stvarnost ne postoji, samo svest, misao....

Mogu ja o tome danima, ali sto vise razmisljam, sve manje razumem sve to..a vi?

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice