|
Odgovor: Kćerke i sinovi -
23.05.2006, 17:37
ja sam zahvalana mojoj mami i ocuhu sto su mene i brata od malih nogu naucili da svatko u kuci treba da radi sve i da zna sve, tako da nije nikakakva rijetkost da ja ponekad zamijenim osigurac, unosim drva ili ugalj, a brat kuha ili brise prasinu. naravno da radimo i obrnute stvari, nego to kod nas ide tako nekako: tko se prvo cega dohvati, to i radi.
a za istrazivanje se uopste ne cudim...jer se zna da je narod dolje konzervativan, ali da ne bude bas da prozivamo ljude po vjeri...u nekim krajevima u dalmaciji, npr. odakle su moji baba i djed, iako su oni hriscani, djevojcice i zene su isto tako odgajane - patrijahat de luxe i dan danas, isto kao u jednom dijelu u sumadiji odakle je moja baba (vidjela sam, pa znam o cemu pricam, zene mojih godina na selu, dvoje - do troje djece, jos same vode seosko domacinstvo, a muzevi locu rakiju u debeloj ladovini), a da ne kazem kad god odem dolje, pametna rodbina samo sto mi ne gleda u zube i namjesta mi nekog lokalnog gabora za udaju, koji je em mator, em celav, em debeo, prdi, podriguje i neznamnijastasvene...i jos se svi krste sto idem na "muski" fakultet...
nattydread is coming to dinner
|