Jako mi se svidja program, posto dosta putujem, imam prijatelje svuda u svetu, i cak sam poceo da ga koristim kao adresar.....jako lepo izgleda ...planeta, sa markerima i podatcima o njima...
Ali mi se desila i jedna porilicno neobicna stvar. (ok mozda je i za ocekivati, ali je ipak neobicno ako se bas kod vas desi tako nesto..), naime kada sam dosao da radim ovde u Kazakhstan, i prvi put ukljucio Google Earth na laptopu, Kasperski je prijavio "encrypted connection to ...pa brojevi.... i opcije: alow, check, deny? (dozvoli, proveri, ili ne dozvoli) meni to bese zanimljivo...sta sad moze biti? Koristio sam Google Earth i kod kuce i naisam imao takvih slucajeva, i ja njemu "kazem" check (proveri) , i nakon par sekundi izbaci drugi prozor sa sa otprilike sledecim sadrzajem: "The encrypted connection is identified as connection to
www.cia.gov i opet pitanje alow, deny? naravno 'oma je bilo DENY...i to sto brze.....
Nakon toga nekoliko dana nisam koristio Google Earth, ali zatim, da bih pokazao i nekim nevernim tomama ovde, ja jos par puta u toku meseca to ponovim.
Svi smo culi o ovim stvarima, ali nekako je mnogo cudan osecaj kada to bas tebe zadesi....
Nakon toga sam otisao kuci, tamo naravno sve ok, bez te prijave od strane Kasperskog, a sada sam opet ovde u Kazahstanu, i probao sam jos par puta, i sada ni ovde nema nikakve prijave od strane KAV...update za Kav mi je svakodnevno, tako da nisam siguran da li su se cia i kaspersky dogovorili, ili je nesto drugo u pitanju...
zanima me da li je jos neko imao slicno iskustvo?