Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#114 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 28.12.2008 19:17
Pol: Muško
Odgovor: Fildžan viška - 15.04.2007, 00:20

Srebrenica nikome nije zanimljiva

MOSTAR - U organizaciji banjolučkog Udruženja građana Plava sfera, jučer je održan okrugli stol u povodu kampanje pod nazivom “Srebrenica to može s vama”. Kako je rekao Ljubo Janjić, izvršni direktor Udruženja građana Plava sfera, cilj ovog okruglog stola je animirati građane, institucije i poslovni sektor u BiH da se upoznaju s inicijativom “Srebrenica to može s vama” te ih potaknuti da pomognu Srebrenici kako bi se izgradila i učinila boljom za život budućih generacija.
http://www.fildzanviska.ba/clanak_212.htm

Povratnici vratili stare običaje Ortiješu

MOSTAR – Prvi put nakon povratka ljudi s juga Mostara sastali su se i u blagdanskom raspoloženju proslavili dvije godine od osnutka Udruženja voćara i povrtlara Sunčana dolina.
No, dvije godine od osnutka nije bio jedini razlog, pravi razlog, kako su kazali, bio je taj da konačno vrate nekadašnju tradiciju i veselje u Ortiješ, Hodbinu, Bunu i Malo polje.
http://www.fildzanviska.ba/clanak_213.htm

Agonija povratka završena za 24 obitelji

MOSTAR – Za 24 hrvatske obitelji, koje već dugi niz godina čekaju na povratak u svoja prijeratna prebivališta, jučer je okončana agonija. Naime, Vlada Republike Hrvatske, kroz Program stambenog zbrinjavanja, jučer je donirala za obitelji s područja Mostara donacije u materijalnoj vrijednosti od 20.000 maraka za rekonstrukciju i obnovu obiteljskih domova.
http://www.fildzanviska.ba/clanak_214.htm

Bosanci Mariji obećali dvanaest poena

Pesmom „Molitva“, Marija Šerifović oduševila je komšije u susednoj Bosni i Hercegovini, gde su je dočekali sa ovacijama i čvrsto obećali da će najveći broj bodova dati upravo njenoj pesmi!
http://www.fildzanviska.ba/clanak_215.htm

Najbolje godine beogradskog rocka

Zagreb - Iz tvrdnji osnivača Električnog orgazma Gileta i Joveca, objelodanjenih na stranicama web magazina Popboks, da je “Paket aranžman” bio “nužni kompromis tri banda” kojima je Jugoton nametnuo snimanje neželjene zajedničke ploče, moglo bi se zaključiti kako su temelje beogradskog novog vala zapravo postavili Dalmatinci.
http://www.fildzanviska.ba/clanak_216.htm

Đorđe Novković: Prvih 40 godina moje karijere

ZAGREB - Snimanje specijalnog izdanja “Zuhre Light Showa” u četvrtak je okupilo sam vrh hrvatske estrade, zahvaljujući Đorđu Novkoviću koji je u emisiji gostovao povodom 40 godina glazbene karijere.

Novkoviću su se pridružili njegovi prijatelji i izvođači njegovih najvećih hitova, poput Severine, Danijele Martinović, Miše Kovača, Petra Graše, Colonije te brojnih drugih. Severina je pritom izvela pjesme “Virujen u te” i “‘Ajde, ‘ajde, zlato moje”, Jelena Rozga “Simpatiju”, Mišo Kovač “Ako me ostaviš”, a Petar Grašo skladbu “Nikoga nisam volio tako”. Da nije bilo lako okupiti gotovo sva najjača imena domaće glazbene scene, priznao je i sam Novković koji kaže da se “dobrano namučio”. - S velikom sam mukom okupio one izvođače koje sam htio, ali sada moram zahvaliti svima što su se odazvali, a posebno mojem prijatelju Miši. Sada znam kako je onima koji moraju organizirati glazbeni festival. Danas, kada gledam 40 godina unatrag, vidim da ne moram pisati nove pjesme, već revitalizirati one stare, što i namjeravam - rekao je poznati skladatelj, najtiražniji na ovim prostorima, čija je karijera počela kada je napisao pjesmu “Stari Pjer”, koju je izvodio nedavno preminuli Ivica Percl. U specijalnu izdanju Zuhrina showa, Đorđe Novković ispričao je svoju priču nazvanu “Music story by Đorđe Novković”.

Novkovićeva obljetnička fešta završit će se potkraj ove godine velikim koncertom u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na kojemu će uz domaće zvijezde nastupiti i Zdravko Čolić, Neda Ukraden, Vladimir Savčić Čobi i drugi.
Vanja Došen
Jutarnji list 12.4.2007.

Turneja Bajage i instruktora

BEOGRAD - Beogradski muzicar Momcilo Bajagic Bajaga i njegov bend Instruktori odrzace narednih meseci niz koncerata u regionu, posle nedavnog nastupa u Beogradskoj areni i izuzetno posecenog koncerta prosle nedelje u Ljubljani.

Bajaga i Instruktori nastupili su 6. aprila u ljubljanskom Gospodarskom razstaviscu, pred vise od 4.000 ljudi, a prema navodima kuce Long play, publika je trazila i cetvrti bis, iako su bila upaljena svetla i pustena muzika sa razglasa. U publici su, izmedju ostalih, bili i Anja Rupel (ex Videosex), Magnifico, Nikola Sekulovic (ex Laibac) i trener fudbalskog kluba Domzale Slavisa Stojanovic.
Koncert u Ljubljani, prvi posle dve godine, jedan je u nizu velikih koncerata Bajage i Instruktora predvidjenih za prolece i leto, a naredni je 12. maja u Skenderiji u Sarajevu. Bajaga i Instruktori svirace i 18. maja na Tvrdjavi u Nisu, a zatim 1. juna u Banjaluci, pa 10. juna u Astoriji u Londonu. Za 7. jul najavljeno je ucesce na Lent festivalu u Mariboru, a zatim na Rok otocec festivalu u Novom Mestu. Bajaga i Instruktori gostovace i 24. avgusta na Gradskom trgu u Temisvaru, a 1. septembra nastupice na Spancirfestu u Varazdinu.
SEEcult.org 13.4.2007.

Kraj proizvodnje "juga" do 2010?

Kragujevac - Saradnja Zastave sa drugim firmama možda će dovesti do toga da postepeno prestane proizvodnja Zastavinih modela.

"Saradnja sa Fijatom i moguća saradnja sa Dženeral motorsom omogućiće da proizvodnja sadašnjih Zastavinih modela postepeno prestane do 2010. godine", izjavio je generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević. Radojević je agenciji Beta rekao da se trenutno samo uz pomoć subvencija Vlade Srbije modeli domaćih vozila prodaju po sadašnjoj ceni i naglasio da vozila u klasi "juga" i "floride" koštaju mnogo više. On je napomenuo da se radi o starim modelima i da fabrika ne može da poveća cene jer bi to zaustavilo prodaju, ističući da je zbog toga poslovna politika usmerena na saradnju sa stranim afirmisanim proizvođačima vozila i proizvodnju njihovih modela. "U toj saradnji vodimo računa da ulog našeg rada u proizvodnji vozila bude takav da cena bude niža nego na Zapadu, što će
omogućiti da vozila proizvedena u našim halama budu konkurentna po ceni", rekao je Radojević. On je rekao da je cilj saradnje sa inostranim partnerom da se proizvodnja modela ne osvaja samo u Zastavi, već i kod kooperanata.

Radojević je naglasio da sama činjenica da je Vladi Srbije upućen predlog ugovora o saradnji sa Opelom, koji je svetski proizvođač, predstavlja veliki uspeh, ali je dodao da ne može da prognozira stav Vlade Srbije o predlogu te saradnje
B 92/Beta 12.4.2007.

Tražim izgubljenog prijatelja

http://www.a-free-guestbook.com/gues...=valterbranisa

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice