Citat:
kissigirl kaže:
Znam da cete sada verovatno pomisliti da sam zaostala, neinformisana, itd., itd... Ali mi nije bitno zato sto mi je potrebna vasa pomoc, posto ste svi vi vec stariji, zavrsili ste skole i radite, a ja se pak, nisam dovoljno informisala jer nisam planirala da nastavim skolovanje u Srbiji. Dakle, evo u cemu je stvar: Planiram da se vratim nazad u Srbiju. Zelim da upisem gimnaziju, jezicki ili opsti smer. Ono sto mene zanima je koji fakultet ja mogu da upisem nakon zavrsene gimnazije? I gde mogu da se zaposlim, tj., koji posao bih mogla da dobijem sa gimnazijom i preporucenim fakultetom? Molim vas, stvarno su mi potrebne te informacije.
|
Ko pita ne skita,tako da te bas briga da li ce neko pomisliti da si neinformisana,...kao sto kazes. Gimnazija ti je skola sa kojom mozes upisati bukvalno bilo koji fakultet narocito ako si opsti smer.Medjutim,ako nekim slucajem ne upises nesto vise (fakultet ili visu),onda ti ona moze biti daleko losija nego da si upisala ma koju drugu skolu.Sama gimnazija ti za posao u Srbiji ne nudi gotovo nista. Ako si stvarno zagrejana za jezike,onda ti je posle srednje potrebno da upises Filoloski fakultet,a onda se spremi da radis kao prevodilac,ili bibliotekar,ili...Pozdrav,i pamet u glavu!