Citat:
euridika kaže:
: ... i to teorijsko znanje nam ugrađuju (jako često) ljudi koji ni sami ne razumeju o čemu pričaju, do pozicija su došli raznim okolnim putevima, imaju jednu antičku knjigu koje se drže ko slepac štapa i jedino im je važno da izgrade autoritet (čitaj - strahopoštovanje). I onda, kada se nekom od nas pruži šansa da uđemo u pravi svet, onda nastaju problemi...
|
Upravo tako! To je jedna od prvih razlika koje sam uocila.
Naime, ispostavilo se kad sam dosla ovde da mi na naucnom polju (govorim o svojoj struci) kaskamo nekih 30-40 godina. Razlog je sto kod na faksu, po izboru mojih profesora, mi smo obradili period do nekih 60-ih - 70-ih godina 20. veka (i to ne iz jednog predmeta) i tu je bio kraj. I to je glavna razlika. Profesori ovde prate najnovija desavanja, citaju redovno radove svojih savremenika i predstavljaju ih studentima bez obzira na to da li se oni slazu sa njima ili ne! Rekla bih da ovde manje pate od sujete i zaista se trude da vas osposobe da danas-sutra sami nastavite svoj rad! Pretstavljaju vam aktuelne pravce u nauci kako biste mogli da se snadjete i pronadjete ono sto vama moze biti korisno!