Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani?
staro
  (#10 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimumla femme je dostigao maksimum

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani? - 08.04.2007, 19:26

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
: ... i to teorijsko znanje nam ugrađuju (jako često) ljudi koji ni sami ne razumeju o čemu pričaju, do pozicija su došli raznim okolnim putevima, imaju jednu antičku knjigu koje se drže ko slepac štapa i jedino im je važno da izgrade autoritet (čitaj - strahopoštovanje). I onda, kada se nekom od nas pruži šansa da uđemo u pravi svet, onda nastaju problemi...
Upravo tako! To je jedna od prvih razlika koje sam uocila.
Naime, ispostavilo se kad sam dosla ovde da mi na naucnom polju (govorim o svojoj struci) kaskamo nekih 30-40 godina. Razlog je sto kod na faksu, po izboru mojih profesora, mi smo obradili period do nekih 60-ih - 70-ih godina 20. veka (i to ne iz jednog predmeta) i tu je bio kraj. I to je glavna razlika. Profesori ovde prate najnovija desavanja, citaju redovno radove svojih savremenika i predstavljaju ih studentima bez obzira na to da li se oni slazu sa njima ili ne! Rekla bih da ovde manje pate od sujete i zaista se trude da vas osposobe da danas-sutra sami nastavite svoj rad! Pretstavljaju vam aktuelne pravce u nauci kako biste mogli da se snadjete i pronadjete ono sto vama moze biti korisno!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice