Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Da li je moguce u bestezinskom stanju?
staro
  (#4 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Da li je moguce u bestezinskom stanju? - 25.03.2006, 00:39

Citat:
HLEBmaster kaže:
Apsolutno nemoguce, kao shto je nemoguce da se prod pomeri ako svi mornari duvaju u jedro.. Jednostavno energija koja gura butine na gore jednaka je energiji kojom butine guraju ruke na dole i dobijeni rad je 0
Ali taj brod se nalazi na Zemlji, a na Zemlji postoji gravitacija.

Energija koju stvaraju ruke se pretvara u druge vidove energija, izmedju ostalih u kineticku i potencijalnu. Ep=mgh, Ek=(mv^2)/2. S obzirom da je g=0, ostaje samo kineticka energija (naravno ostaje i npr, toplotna energija, ali se sigurno neces istopiti). Prvi postulat Ajnastajnovog zakona relativnosti kaze da su svi fizicki zakoni jednaki u svim inercijalnim sistemima, odnosno ako vazi na Zemlji, vazice i u svemiru. U najgorem slucaju, zarotiraces se, a posto nema vazduha = nema ni otpora, pa ni trenja => nastavices da se kreces.

Citat:
HLEBmaster kaže:
Moze da se izvede da izgleda kao da ti je to uspelo ako cimnesh nogama i odgurneesh se o neshto
Jok, nema odgurivanja.

Citat:
HLEBmaster kaže:
Kada bi tako neshto stvarno bilo moguce u svemiru nam ne bi trebalo gorivo za rakete, dovoljno bi bilo da nekoliko astronauta gura brod iznutra ...
To nije to.

Citat:
HLEBmaster kaže:
mojne takvu fiziku u igricama da mi koristite
Nisu igrice, nego igre.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice