Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Windows Vista
staro
  (#27 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Pol: Muško
Godine: 40
Odgovor: Windows Vista - 08.04.2007, 05:02

Do sda sam je instalisao na nekoliko raznih konfiguracija, od 1.8GHz/256Mb do 2.2GHz/512Mb, neke bitnije razlike u normalnom svakodnevnom radu nisam primetio, naravno odgovarajuci test programi vam mogu reci razliku, ali to prosecnom korisniku nista ne znaci.
Sve instalacije su prosle bez problema, za relativno kratko vreme. Na jednoj masini nije nasao potrebne drajvere za zvuk (jedna od verzija C-Media), medjutim odmah nakon registracije, pokrenuo sam auto-update i vista je neprimetno pronasla, i instalirala potrbne drajvere. Nakon toga je jos skinula dva-tri manja update-a za sistem.

Ono sto odmah zasmeta novim korisnicima (pa i meni koji to radim odavno) je sto vista "previse pita" -cesto cete imati iskacuce prozore sa pitanjima tipa "taj i taj program pokusava da pokrene poroces...da ili ne?" sto je dobro zbog sigurnosti, ali jako smeta vec posle par minuta, i uglavnom se te stvari iskljucuju.

Sto se vizuelnog dela tice, nema primedbe, sedenje ispred monitora sa Vista desktopom je zaista pravo uzivanje i odmor za oci (i sa i bez Aera), ali je poesavanje bilo cega znatno komplikovanije za prosecnog korisnika koji je navikao na XP...
O stabilnosti ne vredi govoriti, jos je rano, ali ja nisam na tih nekoliko (6) masina primetio ni najmanje probleme sa stabilnoscu. (Racunare uglavnom ostavljam po dva tri dana neprekidno da rade, stalno nesto instalisem u tom periodu, auto-update radi svoje...itd.) i nisam primetio nikakav problem.

Ukratko: Ukoliko ste pasionirani igrac, ili korisnik koji se lepo navikao na XP, jos je rano da se predje na Vistu. A i novi u svetu racunara bolje da pocnu sa XP-om. (Ne mislim na one kojima su racunari nacin zivota, oni su vec svakako, na ovaj ili onaj nacin nabavili Vistu....)

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice