Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani?
staro
  (#9 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 05.01.2009 22:19
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani? - 07.04.2007, 22:01

Citat:
la femme kaže: Pogledaj poruku
Ma nemam, i ja sam ovde samo privremeno (ostajem svega godinu dana).

Ali, veruje mi, kad ih cujem i vidim kakve mogucnosti imaju (a da nisu ni svesni toga), i meni dodje da placem...

Ipak, moram da priznam da nase obrazovanje pruza dobru osnovu, ali na zalost, tu se zaustavlja, dok se ovde puno ulaze u dalji razvoj mladih... Kod nas su promene potrebne pod hitno!

Naše obrazovanje pravi od nas robote koji su u stanju da memorišu neograničenu količinu nepotrebnih informacija, što dovodi, u najvećem broju slučajeva do gubljenja suštine, zapravo ne pruži nam se šansa da razmišljamo o suštini (čast izuzecima naravno!). Jesmo siromašna zemlja, što povlači za sobom bacanje akcenta na teorijsko, a ne praktično znanje, ali i to teorijsko znanje nam ugrađuju (jako često) ljudi koji ni sami ne razumeju o čemu pričaju, do pozicija su došli raznim okolnim putevima, imaju jednu antičku knjigu koje se drže ko slepac štapa i jedino im je važno da izgrade autoritet (čitaj - strahopoštovanje). I onda, kada se nekom od nas pruži šansa da uđemo u pravi svet, onda nastaju problemi, jer sve što smo "naučili" treba da se zaboravi i treba da se oslobodimo i naučimo da mislimo sopstvenom glavom, bez straha da ćemo ispasti glupi u društvu i da će nam neko prijateljski savetovati da se vratimo u osnovnu školu. Nadam se da se menja, zbog mladih ljudi koji su željni znanja i sposobni da ga steknu.

"...Prejako je svijetlo, samo da se oči naviknu..."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice