Citat:
la femme kaže:
Ma nemam, i ja sam ovde samo privremeno (ostajem svega godinu dana).
Ali, veruje mi, kad ih cujem i vidim kakve mogucnosti imaju (a da nisu ni svesni toga), i meni dodje da placem...
Ipak, moram da priznam da nase obrazovanje pruza dobru osnovu, ali na zalost, tu se zaustavlja, dok se ovde puno ulaze u dalji razvoj mladih... Kod nas su promene potrebne pod hitno!
|
Naše obrazovanje pravi od nas robote koji su u stanju da memorišu neograničenu količinu nepotrebnih informacija, što dovodi, u najvećem broju slučajeva do gubljenja suštine, zapravo ne pruži nam se šansa da razmišljamo o suštini (čast izuzecima naravno!). Jesmo siromašna zemlja, što povlači za sobom bacanje akcenta na teorijsko, a ne praktično znanje, ali i to teorijsko znanje nam ugrađuju (jako često) ljudi koji ni sami ne razumeju o čemu pričaju, do pozicija su došli raznim okolnim putevima, imaju jednu antičku knjigu koje se drže ko slepac štapa i jedino im je važno da izgrade autoritet (čitaj - strahopoštovanje). I onda, kada se nekom od nas pruži šansa da uđemo u pravi svet, onda nastaju problemi, jer sve što smo "naučili" treba da se zaboravi i treba da se oslobodimo i naučimo da mislimo sopstvenom glavom, bez straha da ćemo ispasti glupi u društvu i da će nam neko prijateljski savetovati da se vratimo u osnovnu školu. Nadam se da se menja, zbog mladih ljudi koji su željni znanja i sposobni da ga steknu.